huis-Partner artikelen-Speedcheck - een nieuwe service voor het controleren van de internetsnelheid

Speedcheck - een nieuwe service voor het controleren van de internetsnelheid

Langzaam laden van pagina's verschijnt soms als gevolg van een storing in de internetprovider of router of gewoon problemen met de gevraagde website. Alle factoren moeten in aanmerking worden genomen, maar u moet eerst de snelheid van internet controleren.

Speedcheck is een gratis service waarmee u binnen enkele seconden de snelheid van uw internet kunt achterhalen.

Snelheidsdiagnose

De interface van de site is intuïtief: op het hoofdscherm staat een blauwe knop om de diagnose snel te starten.

Na een tijdje verschijnen de resultaten van de controle. Wat betekenen deze indicatoren? Het loont de moeite om verder op de pagina te scrollen en u zult de gedetailleerde "Gids voor snelheid en internetverbinding" uit 6 hoofdstukken zien. Het heeft alles om zelf problemen op te lossen in uw systeem en de internetsnelheid te verbeteren. Gebruikers die verre van de basis van internetverbindingen zijn, zullen ontdekken wat een Internet Service Provider (ISP) is, een IP-adres, hoe een Ethernet-kabel de internetsnelheid beïnvloedt en kunnen begrijpen of de testresultaten goed genoeg zijn voor hun behoeften.

  1. Tijdvertraging (ping) van gegevens om naar de bestemming te gaan (milliseconden). Het resultaat - tot 100 ms - is goed. U zult een vertraging boven 200 ms opmerken wanneer uw videochat "vastloopt".
  2. Downloadsnelheid (Mbps) laat zien hoe snel uw apparaat gegevens downloadt van het internet. Wanneer je bijvoorbeeld video's bekijkt, pagina's met veel foto's of documenten downloadt.
  3. Downloadsnelheid (Mbps) bepaalt hoe uw apparaat gegevens downloadt naar het internet. Het beïnvloedt de hoeveelheid tijd die nodig is om foto's, documenten of video's te uploaden naar bijvoorbeeld e-mail.

Het is aan te raden om op verschillende tijdstippen van de dag snelheidstesten te doen. Als het alleen tijdens piekuren vertraagt ​​en dan weer snel wordt - is deze situatie normaal. Maar als uw snelheid constant lager is dan die beloofd door uw internetprovider, dan is dit een probleem en moet dit worden aangepakt.

Al uw resultaten van snelheidstests die in Speedcheck zijn uitgevoerd, worden opgeslagen, zodat u ze kunt bekijken en zelf de juiste conclusies kunt trekken.

Wat nu te doen

Zelfs als uw download- en uploadsnelheden goed zijn, zijn er andere factoren die uw internet vertragen. Controleren:

  • Uw type internetverbinding;
  • Tijd van de dag Wanneer veel mensen tegelijkertijd internet gebruiken, neemt de snelheid af. De hoogste tarieven zijn meestal 's avonds laat of in de vroege ochtend;
  • Veelbezochte sites. Dit probleem kan niet worden opgelost - u moet gewoon geduld hebben en later naar de site gaan;
  • Je gadget. U zult niet eens een zeer hoge internetsnelheid voelen als uw computer / smartphone / tablet verouderd is of besmet is met een virus.

Servicevoordelen

Speedcheck heeft twee duidelijke voordelen:

  1. Servernetwerken bestaan ​​slechts uit 40 Gb / s servers. Zo kan de gebruiker langs de hele route een echt supersnelle verbinding meten, terwijl bij andere online tests de snelheid alleen wordt gemeten vanaf zijn toegangspunt tot de server van de internetprovider, wat niet helemaal correct is, van waaruit de prestaties altijd hoog zijn.
  2. Er is een gedetailleerde handleiding die gebruikers helpt bij het oplossen van verbindingsproblemen.

Er is ook een handige mobiele applicatie voor iPhone- en Android-smartphones:

laat een reactie achter