huis-Technologie beoordelingen-Volt voltage stabilisator classificatie

Volt voltage stabilisator classificatie

Onder de verschillende fabrikanten is het erg moeilijk om de spanningsregelaar te kiezen die het meest geschikt is voor de taak. De ene is goed voor installatie in het land, de andere voor de koelkast, de derde is ideaal voor de ketel, de lijst gaat maar door. In mijn recensie wil ik de meest populaire modellen op de Russische markt benadrukken en onder hen de beste vinden op het gebied van prijs en kwaliteit.

Het heeft geen zin om alle merken te vergelijken, zoals de meeste worden in dezelfde fabriek gemaakt, maar onder een ander merk. Daarom zullen de volgende populaire merken deelnemen aan de beoordeling:

  1. Leider (Rusland, Pskov)
  2. Volt Engineering (Rusland, Moskou)
  3. Rucelf (China)
  4. Energotech (Rusland, Taganrog)
  5. Energie (Rusland, Moskou)
  6. Resanta (China)
  7. Progress (Rusland, Pskov)

Bij het vergelijken van bepaalde modellen is gebruik gemaakt van het selectieprincipe voor het meest uiteenlopende werkingsgebied en stabilisatie, dat meestal na de prijs een van de meest voorkomende selectiecriteria is.

Bedrijfsdrempels

Het werkbereik toont de grenswaarden van de ingangsspanning waarbij het apparaat de belasting zal ontkoppelen. De grenzen van de ingangsspanning waarbij het product de aangegeven 220 V zal leveren, zijn in de regel aanzienlijk smaller dan de tripdrempels.

Het is vermeldenswaard dat niet alle fabrikanten deze drempels aangeven in de beschrijving van de apparaatkenmerken, waardoor de koper wordt misleid.

Stabilisatie nauwkeurigheid

Deze parameter is belangrijk voor zeer nauwkeurige apparatuur, het laat zien hoeveel de spanning na het apparaat zal verschillen van 220V. Volgens GOST is de afwijking van ± 10% toegestaan ​​voor de normale werking van de meeste apparatuur.

Ingebouwde bescherming

Elke stabilisator moet, naast zijn belangrijkste functie om de uitgangsspanning binnen 220 V te houden, ook een aantal beschermende functies hebben die zowel huishoudelijke apparaten als het product zelf zullen helpen beschermen tegen storingen. Hieronder vindt u een lijst met functies die door de fabrikant zijn aangegeven.

Algemene afmetingen, gewicht, type plaatsing

Vaak hangt de keuze van een stabilisator af van de afmetingen, wat vooral geldt voor kamers met beperkte ruimte voor de installatie van dit product. De wandmontage maakt het mogelijk om het product zelfs in de meest krappe omstandigheden te plaatsen, en er is meer vraag naar de vloer wanneer het onmogelijk is om aan de muur te hangen.

Bypass-modus ("transit")

De bypass-modus is ontworpen om de belasting aan te sluiten waarbij de stabilisator wordt omzeild in geval van problemen of als het nodig is om een ​​belasting met hoog vermogen te starten, die niet wordt aanbevolen om via het aanpassingscircuit te worden ingeschakeld. Maak onderscheid tussen mechanische en elektronische doorvoer. Ten eerste wordt de spanning van het netwerk rechtstreeks en zonder enige bescherming naar de belasting overgebracht. Met een elektronisch product passeert het de spanning zonder stabilisatie, maar bij kritisch lage of hoge waarden verbreekt het de belasting, d.w.z. vervult de functie van een relais.

Extra functies en informatiedisplay

Een duidelijke en informatieve indicatie stelt u in staat de stabilisatorinterface toegankelijker te maken voor een onvoorbereide gebruiker. Een overaanbod aan gegevens zal alleen maar verwarren en een gebrek aan gegevens zal het begrip van bepaalde functies van het apparaat bemoeilijken.

Prijs, garantie

Na het bekijken van alle kenmerken van de stabilisator en het kiezen van de meest geschikte voor de parameters, blijkt vaak dat het veel geld kost of, integendeel, een erg duur merk weinig kansen biedt, slecht functioneert en een kleine garantie heeft.

Het resultaat van deze beoordeling is een overzichtstabel met een algemene beoordeling van het beste model en voor een afzonderlijke parameter. De hoogste score is 8 en de laagste is 1.Als de betekenis van een functie ondubbelzinnig moeilijk te beoordelen is, krijgen producten dezelfde gemiddelde score van 4.

Zoals blijkt uit de resultaten, omvatten de top drie stabilisatoren in termen van de totale score de Volt Engineering-modellen Amper-R E 16-1-25 V2.0 en Hybrid E 9-1-25 V2.0, evenals het model van Energotech OPTIMUM -5000.

laat een reactie achter