huis-Voor keuken-Elektrische grill Wollmer S807 voor thuis: voor- en nadelen

Elektrische grill Wollmer S807 voor thuis: voor- en nadelen

Tegen de achtergrond van quarantainemaatregelen die in veel Russische steden zijn ingevoerd, moesten veel van hun inwoners aanzienlijke veranderingen ondergaan, ook in hun dieet. Traditionele keukentoestellen hebben, ondanks hun uitgebreide gebruiksmogelijkheden, nog enkele beperkingen. Vooral het effect van barbecue of barbecue thuis nabootsen kan behoorlijk moeilijk zijn. Het gesprek over geroosterd vlees in brand kwam niet toevallig - laat in de lente is het traditioneel een barbecueseizoen en te midden van een moeilijke epidemiologische situatie is het misschien wel verboden om te picknicken.

Dit betekent echter niet dat sappige gebakken ossenhaas of steaks volledig moeten worden opgegeven. Koken vlees is niet erger dan op een braadpan, terwijl u het huis niet verlaat, kunt u een elektrische grill gebruiken. Bovendien kun je erop koken zonder het gebruik van olie - aanhangers van een gezond dieet zullen het zeker op prijs stellen. In onze recensie van vandaag zullen we de technische parameters en enkele kenmerken van de Wollmer S807 contact elektrische grill beschouwen.

Specificaties

MarkWollmer
ModelS807
VisieNeem contact op met Electric Grill
Vermogen, W2000
ControleMechanisch
Temperatuurbereik, ° С160-230, soepele aanpassing
Timer minTot 30
Afmetingen van het werkgebied, cm30x25
Gewicht (kg6,5
Paneelmateriaal met antiaanbaklaagGecoat aluminium
UitrustingGolfplaten, vetschaal, spatel om voedsel om te draaien en na het koken schoon te maken

Grill

Bij elke Wollmer S807 grill worden de volgende accessoires meegeleverd:

 • grill behuizing;
 • verwijderbare aluminium panelen met een gegolfd oppervlak en antiaanbaklaag;
 • een verwijderbare bak waarin tijdens het koken het vet en het overtollige sap dat uit de producten wordt afgevoerd, wegvloeien;
 • kunststof mes dat de coating niet beschadigt;
 • handleiding;
 • garantie kaart;
 • receptenboek.

Tegelijkertijd is de standaarduitrusting voldoende om lekker, smaakvol, sappig vlees in de keuken te bereiden, niet slechter dan op de grill. Tegelijkertijd is de prijs van de Wollmer S807-grill betaalbaar in vergelijking met concurrerende modellen. Hiervoor ontvangt de koper een functioneel, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar keukenapparaat, dat zowel geschikt is voor zeldzaam gebruik (bij speciale gelegenheden) als voor dagelijkse culinaire experimenten. Dit model is onderhoudsvriendelijk, bereikt in 4 minuten een maximale temperatuur van 230 graden en houdt deze maximaal 2 uur vast, en is tevens in hoogte verstelbaar voor diverse gerechten.

Grill uiterlijk

Het ontwerp van het S807-model verwijst naar het contacttype - dit is het zogenaamde persgrills, waarbij het temperatuureffect boven en onder gaat. Deze methode zorgt niet alleen voor gelijkmatig frituren, maar vermindert ook de kooktijd in vergelijking met enkelzijdig frituren in een pan. Ook wordt bij dergelijk koken het vochtverlies verminderd, waardoor de producten sappiger zijn.

De grillbehuizing is gemaakt van gepolijst ongelakt metaal. Dit ontwerp past bij het ontwerpconcept van een moderne, hightech keuken, hi-tech en technostijl. Bovendien is metaal zonder lak minder bang voor krassen en mechanische belasting, vingerafdrukken vallen er minder op. Het frontvlak is afgewerkt met een glazen inzetstuk.

Met het deksel naar beneden is de grill compact en ergonomisch; hij neemt niet veel ruimte in beslag op de keukenplank of op de kastplank. Bij het koken hangt de werkhoogte af van de dikte van het bereide product: de bovenklep kan in 5 posities worden vastgezet.Daarom is het met hetzelfde gemak mogelijk om zowel een dunne hamburgerkotelet als een dikke biefstuk te koken - het bovenste braadelement past in elk geval goed. Ook helpt de aanpassing om de druk op de producten gelijkmatig te verdelen, wat handig is bij het frituren van groenten, zachte kaas, enz.

Als je meer vlees of groenten wilt koken dan op het onderste paneel past, komt de BBQ-modus te hulp. Daarin is de grill neergelegd als een boek en vormt het 2 werkbladen. Je kunt met name steaks in de ene helft bakken en in de andere een groentebijgerecht bereiden.

Het vet dat tijdens het koken is gesmolten, loopt af in een speciale bak aan de onderkant van het apparaat. Toegang vanaf de voorkant is mogelijk - in gesloten toestand ligt de bak gelijk met het voorvlak van de grill. Na het koken, verwijder het en was het in water en plaats het terug.

Braadpanelen zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Ze worden in de elektrische grill geïnstalleerd en worden stevig aangedrukt door metalen clips - dit elimineert speling en houdt tegelijkertijd een luchtspleet in stand waarin lucht circuleert, waardoor het effect van frituren op de grill wordt gesimuleerd. Om ze los te koppelen, zijn er zwarte knoppen op de behuizing voorzien, wanneer erop wordt gedrukt, komen de panelen uit de montagegroeven en kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd.

Op het display kun je de tijd en temperatuur van het frituren regelen. Hiermee kunt u de vereiste parameters nauwkeurig instellen - en in sommige gerechten kan een verschil van meerdere graden de smaak van het gerecht aanzienlijk beïnvloeden.

Elektrische grillbediening S807

De jog-draaiknoppen en het display bevinden zich aan de voorkant van het apparaat. De linker hendel past de werktijd aan - draai hem naar rechts of links en bedien de verandering op het scherm, stel de gewenste duur in en bevestig hem met de knop in het midden.

De rechterknop wordt gebruikt om de temperatuur in te stellen. De ingenieurs van Wollmer hebben een dubbel weergavesysteem geïmplementeerd:

 • waarde in graden geeft het LCD-scherm weer;
 • de markeringen rond de knop geven de overeenkomstige mate van frituren aan: Laag (zwak, van 160 tot 180 graden), Panini (gemiddeld, van 180 tot 205 graden) en Sear (sterk, van 205 tot 230 graden).

Dit maakt het gemakkelijker om zowel aan de exacte vereisten van de recepten te voldoen als om de kookmodus te kiezen volgens uw eigen voorkeuren.

Er is ook een knop om de temperatuur van Celsius naar Fahrenheit te veranderen.

Om de bewaking van de bedrijfsmodus te vergemakkelijken, wordt een speciale indicatie gegeven. Het scherm begint te knipperen wanneer het apparaat wordt ingeschakeld en tijdens het verwarmen, en wanneer de gewenste temperatuur is bereikt of het koken is voltooid door de timer, klinkt er een geluidssignaal.

Exploitatie

Om ervoor te zorgen dat de Wollmer S807 elektrische grill efficiënt en correct werkt, moet u de aanbevelingen voor het gebruik ervan volgen.

Voorbereiding op het werk

Verwijder voor de eerste start de frituurpanelen en de vetschaal - en spoel ze grondig af met water en eventueel afwasmiddel. Na drogen of droogvegen - en terugzetten. Smeer indien nodig de oppervlakken in met plantaardige olie - dit is echter niet nodig, zoals ze zijn voorzien van een antiaanbaklaag.

Voor efficiënt en veilig gebruik moet de grill op een stevige, vlakke ondergrond staan. Er mogen zich geen vreemde voorwerpen in de buurt van een straal van 20 cm bevinden: tijdens bedrijf zendt het apparaat actief thermische energie uit en heeft het ook luchttoevoer nodig voor circulatie.

Belangrijk! Bij de eerste keer inschakelen kan er een kleine hoeveelheid rook ontstaan. Dit is absoluut normaal, aangezien de interne metalen onderdelen in de fabriek zijn bekleed met conserveringsvet, dat bij gebruik uitbrandt.

Eten koken

Voordat u begint met koken, moet de grill warm zijn. Sluit hiervoor de bovenklep en zet de temperatuurregeling in de juiste modus:

UitKamertemperatuur
LaagVan 160 tot 180 graden.
PaniniVan 180 tot 205 graden.
SchroeiVan 206 tot 230 graden.

Nadat de grill begint op te warmen. Om de ingestelde temperatuur te bereiken, is gemiddeld 3-4 minuten nodig.Op dit moment licht het LCD-scherm oranje op, het woord HEATING knippert erop. De grill informeert over het einde van de verwarming door een geluidssignaal en het scherm stopt met knipperen.

Verdeel vervolgens de producten en druk op het deksel of leg de grill in de BBQ-positie.

Bij het tijdig koken stellen we met de timerhendel het gewenste interval in. De maximale duur van 1 cyclus is 30 minuten. De geselecteerde tijd wordt vastgesteld door op de knop in het midden van de hendel te drukken - daarna begint het aftellen op het LCD-scherm. Nadat het ingestelde interval is verstreken, klinkt er een pieptoon.

Belangrijk! Als u nogmaals op de middelste knop drukt, wordt het aftellen van de kooktijd onderbroken of volledig gestopt, maar wordt het apparaat niet uitgeschakeld.

Nadat de door de timer ingestelde tijd is verstreken, wordt de grill niet uitgeschakeld, maar schakelt hij over naar de energiebesparende modus. Om het volledig uit te schakelen, zet u de temperatuurregelaar in de Uit-stand.

Belangrijk! Door de verwarmingsregelaar helemaal naar links te draaien, kan het apparaat op elk moment worden uitgeschakeld.

Een beschermende uitschakelfunctie is ook aanwezig. Als de gebruiker na 60 minuten de temperatuur of timerinstellingen niet heeft gewijzigd, wordt het apparaat uitgeschakeld. Dit wordt gemeld door de beëindiging van de schermverlichting.

Verzorging en onderhoud

Wacht voor het reinigen tot de grill volledig is afgekoeld en controleer vervolgens of deze is uitgeschakeld. Haal daarna de bak eruit om vet en sap op te vangen en giet ze in, en stuur de bak naar de gootsteen.

Koppel nu de panelen los. Als er voedselresten aan vast zitten (wat onwaarschijnlijk is vanwege de antiaanbaklaag), verwijder ze dan met de plastic spatel die bij de kit wordt geleverd. Vervolgens wassen we alle elementen in warm water met vloeibare wasmiddelen. Accessoires kunnen ook in de vaatwasser worden gewassen.

Belangrijk: gebruik geen schuurmiddelen die de antiaanbaklaag kunnen beschadigen.

Veeg het lichaam van de elektrische grill af met een licht vochtige spons en vervolgens met een zachte doek of keukenpapier. Als de frituurpanelen en de bakplaat droog zijn, zetten we ze in de grill en bewaren ze weg.

Belangrijk! Zorg ervoor dat er geen vocht in het apparaat komt.

Voor-en nadelen

Samenvattend de beoordeling van de Wollmer S807 elektrische grill, benadrukken we de sterke en zwakke punten.

Voordelen:

 • snel opwarmen;
 • 5 niveaus van dekselbevestiging;
 • de mogelijkheid om te gebruiken in de BBQ-modus;
 • controle van de kooktijd;
 • overtollige olie en sap verzamelen in de bak;
 • betrouwbare antiaanbaklaag, de mogelijkheid om zonder olie te koken;
 • eenvoud en duidelijkheid van beheer;
 • verwijderbare, gemakkelijk te reinigen panelen;
 • schonere mes inbegrepen;
 • sap afdichten in vlees;
 • verschillende graden van roosteren;
 • de mogelijkheid om te bakken tot een mooie korst.

Nadelen:

 • kort netsnoer - 65 cm;
 • boven- en onderpanelen zijn niet uitwisselbaar;
 • glasafwerking van de frontale vlakmarkering.

Een kenmerk van de S807 is SteakWind-technologie. Het bestaat uit de luchtspleet tussen het verwarmingselement en het bakoppervlak. Wanneer u de grill aanzet, warmt de lucht op en draagt ​​deze bij aan het verschijnen van een knapperige korst op het vlees, dat het sap in het gekookte voedsel houdt. Bovendien herhalen golfplaten het effect van warmte die wordt afgegeven door hete kolen - daarom worden producten sneller en gelijkmatiger voorbereid. En dankzij SteakWind wordt niet alleen vlees en vis verkregen, maar ook veel malsere en zachtere groenten. Als gevolg hiervan kun je zelfs je huis niet uit om gerechten te halen "als van vuur".

Met de Wollmer S807 grill kun je dus thuis veel smakelijke en gezonde gerechten bereiden, zelfs zonder speciale culinaire vaardigheden. Voor degenen die gemak en het vermogen om zonder veel moeite gezond te eten waarderen, is dit een ideale optie.

laat een reactie achter