huis-Tech nieuws-Italiaanse kabelfabrikant neemt Amerikaanse draadfabrikant over

Italiaanse kabelfabrikant neemt Amerikaanse draadfabrikant over

Het bedrijf Prizmian in Milaan kocht een fabrikant van stroomvoerende draad en kabel uit de Verenigde Staten over onder de naam General Cable voor een bedrag van $ 3 miljard met een contante schikking.

De aankoopprijs van $ 30 per aandeel vertegenwoordigt een premie op de waarde van de effecten van het bedrijf van 5,3% op de laatste handelsdag op 1 december, dat wil zeggen voordat de fusie wordt aangekondigd.

Het is de bedoeling dat de deal in het derde kwartaal van 2019 wordt gesloten. Naar verwachting zal de winst van de Europese fabrikant in het eerste jaar na voltooiing binnen 10-12% stijgen.

De overnameovereenkomst, goedgekeurd door de raad van bestuur, is in dergelijke gevallen nog onderworpen aan de implementatie van de definitieve voorwaarden, inclusief de goedkeuring door aandeelhouders en relevante toezichthoudende instanties.

Nieuwe kasverplichtingen zullen worden gebruikt om de overname te financieren, samen met beschikbare kas- en bankverplichtingen.

Prizmian, die zowel elektrische als glasvezelkabels produceert, is ook van plan nieuwe aandelen uit te geven ter waarde van maximaal 500 miljoen euro.

Kentucky General Cable werd opgericht in 1927. De effecten zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange.

De nettokosten van de onderneming voor 9 maanden van dit jaar bedroegen 70,5 miljoen USD, en dit ondanks het feit dat de winst van de onderneming voor de vergelijkbare periode van 2016 werd geregistreerd voor een bedrag van 10,2 miljoen USD.

De recessie wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de verkoop van activa en de herstructurering van de onderneming, inclusief de recente verkoop van haar activiteiten in China aan de onderneming Mazda Investments.

Bij het bedrijf Prizmian, waarvan de aandelen op de Italiaanse beurs zijn genoteerd, werken 21.000 mensen in 50 landen.

Op 30 september 2018 bedroeg de winst voor belastingen 512 miljoen euro, vergeleken met 488 miljoen euro voor de vergelijkbare periode vorig jaar.
De CEO van het bedrijf, Valerio Battista, zei dat de overname de positie van zijn bedrijf in de sector zou verbeteren door zijn aanwezigheid in Noord-Amerika uit te breiden en zijn interessegebied in Europa en Zuid-Amerika uit te breiden.

laat een reactie achter