huis-Tech nieuws-Hoe gevaarlijk is een nep-iPhone-oplader?

Hoe gevaarlijk is een nep-iPhone-oplader?

IPhone-gebruikers moeten hun opladers controleren en ervoor zorgen dat ze alleen echte Apple-lichtnetadapters gebruiken.

Nieuws uit het laatste rapport toonde schokkende statistieken dat de meeste nepladers zouden kunnen ontbranden of zelfs een dodelijke elektrische schok zouden kunnen veroorzaken.

Dit geldt vooral omdat veel mensen goedkope opladers gebruiken om hun smartphones overal op te laden.

De resultaten van een van de grootste onderzoeken tonen aan dat bijna alle (98 procent) niet-officiële laders die zijn getest een dodelijke elektrische schok of brand kunnen veroorzaken. Van de apparaten die aan het onderzoek hebben deelgenomen, zijn op één na alle tests mislukt.

Bijna de helft slaagde niet voor de test van de elektrische sterkte; Bij gebruik van deze opladers bestaat een ernstig risico op elektrische schokken.

Bij een interne audit bleek bijna de helft van de niet-naleving van de basisveiligheidseisen; deze laders bevatten niet-standaard interne elementen, die ook een ernstig risico op elektrische schokken voor de consument met zich meebrachten.

Deze resultaten tonen aan dat nep- of origineelachtige opladers in de meeste gevallen oververhit kunnen raken, vlam kunnen vatten en op elk moment tijdens het gebruik levensgevaar kunnen veroorzaken. De verkregen resultaten komen overeen met de resultaten van vergelijkbare onderzoeken.

laat een reactie achter